Intrebari

Un gand


Uneori am avut un gand. Un anume gand de fapt.

Imagineaza-ti ca esti in apropierea unei strazi. Mai departe, imagineaza-ti ca un copil (ori un om, mai tanar sau mai batran) traverseaza strada. Chiar in acel moment un autovehicul se apropie. Copilul (in gandul meu apare mai des un copil …) nu il observa in timp util ca sa se fereasca ori ca sa se opreasca ori ca sa alerge din calea lui. Tu insa il observi.

Realizezi ca e o chestiune de timp pana cand autovehiculul (care circula cu viteza) il va lovi. Poate mortal, poate nu. Realizezi, de asemenea, ca ai timp sa il tragi din fata lui.

Prin fata ochilor (cel putin asa se spune …) iti trece cel putin o parte din viata. Asta pentru ca nu stii daca te poti salva pe tine. Stii ca il poti salva pe el, pe copil, dar nu stii daca te poti salva pe tine. Totul se rezuma de fapt la un schimb de vieti: a ta pentru lui.

Gandul meu se termina printr-o intrebare. As face asta ? As da viata mea in schimb pentru a lui ?

Si pentru ca orice intrebare are si un raspuns, cel putin dupa logica mea de banal programator … Raspunsul meu e: Nu stiu! Nu stiu daca as avea curajul, ori de ce ai nevoie ca sa faci asta …

Poate egoismul meu m-ar opri sa fac asta. Poate un motiv suficient de bun m-ar face sa vreau sa raman in viata. Poate in acel moment mi-as dori doar sa fiu un erou. Sau, poate, in acel moment nimic legat de mine si de viata mea nu ar mai conta …

Intr-un anume sens … nici nu vreau sa aflu!


Programator, ciclist amator, om cu pareri.

View Comments
There are currently no comments.